Mi is az a visszér?

A visszér betegség valamely formája a felnőtt lakosság mintegy 60%-át érinti. A tágult visszerek nemcsak esztétikai, hanem jelentős egészségügyi problémát is jelentenek. Hosszabb ideig fennálló visszeres panaszok következtében súlyos szövődmények alakulhatnak ki. Tudjon meg Ön is mindent a visszérbetegről!

Itt a tavasz – optimális időszak a visszeresség kezelésére

A tavasz, az idő felmelegedése közeledtével fokozódhat a lábakon a visszerek okozta fájdalom, feszülő érzés, izomgörcsök. A melegebb idő hatására fokozódik a vénás tágulat, amely a vénabillentyűk elégtelen záródását, majd kóros vénás visszaáramlást, okoz. Tudjuk a megoldást!

Miért alakul ki a visszér?

A visszérbetegség, azaz a vénatágulat azért jön létre, mert míg a verőerek szállítják a szív felől a szövetekhez az oxigéndús vért, a szöveteknek fel kell venniük azt a tápanyagokkal együtt, majd a vénák, visszerek pumpálják vissza a szív irányába. Olvasson tovább a részletekért!

Tájékoztató a koronavírus járvánnyal kapcsolatos betegellátási rendről.

A biztonságos betegellátás feltételeinek biztosítása, az előírások betartása közös érdekünk, így biztosítható a pácienseink és munkatársaink fertőződési kockázatának minimalizálása. Kérjük, hogy mielőtt ellátogatna hozzánk olvassa el tájékoztatónkat a betegellátási rendről.

Blog menü

Tudjon meg mindent a visszérről és annak szakszerű kezeléséről blog oldalunk segítségével. Válogasson az oldalon található szöveges és videós tartalmakból. A megjelenő kategória választó segítségével még könnyebben navigálhat a megjelenő tartalmak között. Szívesen olvasna még a témáról? Konkrét kérdései vannak? Írjon Nekünk a kapcsolat oldalon található űrlap segítségével. Igyekszünk minden kérdésére válaszolni!


A Vénacentrum Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Vénacentrum Csapata