Itt a tavasz – optimális időszak a visszeresség kezelésére

Itt a tavasz – optimális időszak a visszeresség kezelésére

A tavasz, az idő felmelegedése közeledtével fokozódhat a lábakon a visszerek okozta fájdalom, feszülő érzés, izomgörcsök. A melegebb idő hatására fokozódik a vénás tágulat, amely a vénabillentyűk elégtelen záródását, majd kóros vénás visszaáramlást, okoz. A következmény a nagy gyűjtővénák, majd a kisebb, felületes vénatörzsek kóros kitágulása. Amennyiben a kóros állapotot nem kezeljük, a vénás nyomás fokozódása hosszabb idő alatt a bőr szerkezetének kóros változását, elszíneződését, esetenként vénás fekélybetegség  kialakulását eredményezheti.

 

Hazánkban a lakosság kb. 65 %-a szenved vénás megbetegedés valamely formájában, így a visszeresség nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi szempontból is kiemelt jelentőségű.

 

Az esztétikai szempontból erősen zavaró, látványosan kitágult, megvastagodott gyűjtő visszerek eltüntetése csak műtéti eljárással lehetséges. Ám, ez ma már nem feltétlenül jelenti azt, hogy több napot kell kórházban tölteni, hetekig tart míg felépülünk és kénytelenek vagyunk viselni a szike nyomán a hegeket. A legkorszerűbb rádiófrekvenciás visszérműtét ez év elejétől elérhető Keszthelyen. Köszönhető ez a városban immár csaknem 10 éve működő Vénacentrumnak, ahol a legújabb eljárások alkalmazásában mindig élen járnak. Dr. Oroszlán Zsolt sebész, érsebész főorvos az országban negyedikként vezette be az amerikai fejlesztésű technológián alapuló, un. radiofrekvenciás visszér műtétet, amelyet Nürbergben, és Pozsonyban működő vénasebészeti centrumokban sajátított el. Ezzel ez egészségügyi szolgáltatással egyelőre a Nyugat-Dunántúlon egyedül van.

 

– Ambuláns ellátás keretében, helyi érzéstelenítésben történik a beavatkozás, nincs szükség altatásra. A műtét 20-30 percet vesz igénybe, melyet követően a beteg saját lábon távozhat – foglalta össze a beteg számára leglényegesebb ismereteket a főorvos. – A műtétet egyetlen tűszúráson keresztül, folyamatos ultrahang ellenőrzés mellett végezzük. A panaszt okozó visszérbe u.n. radiofrekvenciás katétert vezetünk, amely magas frekvenciájú energia segítségével, hőhatást kifejtve zárja el a tágult visszeret.

 

Az eredmény látványos, tartós, a panaszok gyorsan megszűnnek. Az operált végtag átmeneti pihenést követően, 24 óra elteltével terhelhető, a páciens dolgozhat, sportolhat, az aktív életvitelnek ezt követően nincs akadálya.

 

A beavatkozást érsebész szakorvos végzi, feltétele a speciális, vénás ultrahang vizsgálattal kiegészített érsebészet szakvizsgálat. A Vénacentrumban emelett valamennyi, vénás eredetű megbetegedés esetén rendelkezésre áll a legmodernebb lézeres, hab-injekciós kezelés, valamint a seprűvénák, rosacea eltávolítására alkalmas Veinwave terápia.

Időpontfoglalás

Online időpont foglaló rendszerünk segítségével, az alábbi űrlap kitöltésével gyorsan és egyszerűen foglalhat vizsgálati időpontot. Kérjük, hogy az időpontfoglalás esetén a megjelenő páciens adataival töltse ki az űrlapot! Fontos, hogy ügyeljen az oldalon megadott adatok pontosságára, hiszen ez alapján tudjuk csak visszaigazolni az előjegyzést.
1 Az adatok megadását követően a megjelenő naptár nézet segítségével kattintson a zöld mezővel jelölt elérhető napokra. Kizárólag a zöld mezővel jelölt napokra foglalható időpont online rendszerünk segítségével. A zöld mezőre kattintva megjelennek az adott napon elérhető szabad időpontok. Ezt követően fogadja el az oldal alján található Adatvédelmi Nyilatkozatot, majd kattintson a kék mezőben szereplő “JELENTKEZEM” gombra.
2 Rendszerünk a sikeres jelentkezést követően ezt jelzi az Ön részére és e-mailben is hivatalos visszaigazoló levelet küld az Önnek. Kérjük, hogy a legfoglalt időpont előtt 5-10 perccel korábban érkezzen.
3 Tájékoztatjuk, hogy az online időpontfoglalás során lefoglalt érsebészet szakvizsgálat díjköteles, melynek pontos árát megtalálja IDE kattintva. Kérjük, hogy amennyiben a legfoglalt időpont kapcsán bármilyen változás állna be forduljon hozzánk telefonon!
Online időpont foglalás mellett lehetősége van telefonon is előjegyzést kérni. Amennyiben telefonon kíván időpontot foglalni keressen minket a +36 20 216 1298 vagy a +36 20 539 9044 telefonszámok egyikén. Tájékoztatjuk, hogy az online és telefonon elérhető szabad időpontok esetenként eltérhetnek. Így ha nem talál az Ön számára megfelelő szabad időpontot online felületünkön, kérjük keressen minket telefonon, munkatársaink segítenek Önnek.
RENDELÉSI IDŐ
HÉTFŐ: 8:00 - 13:00
CSÜTÖRTÖK: 16:00 - 21:00
Vezetéknév *
Keresztnév *
Telefonszám *
E-mail cím *

.

.

Panasz *

Megjegyzés:

Jelentkezem
Blog menü

Tudjon meg mindent a visszérről és annak szakszerű kezeléséről blog oldalunk segítségével. Válogasson az oldalon található szöveges és videós tartalmakból. A megjelenő kategória választó segítségével még könnyebben navigálhat a megjelenő tartalmak között. Szívesen olvasna még a témáról? Konkrét kérdései vannak? Írjon Nekünk a kapcsolat oldalon található űrlap segítségével. Igyekszünk minden kérdésére válaszolni!


A Vénacentrum Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Vénacentrum Csapata