Érsebészeti szakvizsgálat


1.
Az érsebészet szakvizsgálat alkalmával elsőként a paciensünk, azaz az Ön kórelőzményével kezdünk. Áttekintjük a családi anamnézist, a korábbi gyógykezeléseket és egészségügyi dokumentációt, valamint a jelenleg szedett gyógyszereket.
2.
A panaszok és tünetek megbeszélése után következik a részletes szakorvosi vizsgálat, melynek során fizikális és eszközös vizsgálómódszerek segítségével részletes állapot felmérést végzünk.
3.
A fizikális vizsgálat során a nyaki erek, felső- és alsó végtagi erek tapintása, fonendoszkóppal történő meghallgatása után az alsó végtagokon Doppler vizsgálatot végzünk. Ennek során megállapítjuk az alsó végtagi keringést pontosan jellemző vérnyomás értékeket, illetve a Doppler-indexet (boka-kar index), amely az érszűkület mértékének egyik legfontosabb mutatója.
A modern érsebészeti kivizsgálásnak elengedhetetlen eleme az alsó végtagi Doppler UH vizsgálat, amely pontos képi információt ad a vizsgált testtájék artériás és vénás keringéséről.

A Doppler UH vizsgálattal a nyaki verőerek illetve alsó végtagi verőerek meszesedése, hasi verőér kóros tágulata, érfejlődési rendellenességek pontos felismerése válik lehetővé. A vénás rendszer vizsgálata során a visszeresség típusai, pontos oka, a betegség súlyossága állapítható meg.


Az elvégzett vizsgálatok alapján pontos képet kapunk az érrendszer állapotáról, a kóros elváltozások jellegéről. A vizsgálati eredmények ismeretében részletesen átbeszéljük a szükséges tennivalókat, kezelési lehetőségeket, ellátjuk a szükséges gyógyszer- illetve segédeszköz recepttel betegeinket.

Amennyiben artériás megbetegedések esetén további eszközös vizsgálat (CTA, MRA, érfestés stb.) szükséges, ennek megszervezésében is segítünk.

A vénás rendszer elváltozásainak teljes körű kezelését végezzük, a konzervatív kezelés mellett a modern visszér műtétek valamennyi típusa elérhető központunkban. Műtéti ellátást igénylő esetekben a teljes körű kivizsgálást és műtéti kezelést, valamint az ezt követő ellenőrző vizsgálatokat is elvégezzük.

TOVÁBB AZ IDŐPONTFOGLALÁSRA


vissza


A Vénacentrum Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Vénacentrum Csapata