Seprűvénák, teleangiectasiák kezelése
A vénás keringési elégtelenség ma már népbetegségnek számít, a lakosság mintegy 60 %-át érinti.
Leggyakrabban észlelhető formája az un. seprűvénák megjelenése. Elsősorban esztétikai probléma, melyet a bőrben található kis venulák kitágulása okoz. Eltüntetésükre méretüktől függően többféle megoldási lehetőség létezik, melyeket akár kombináltan is alkalmazunk.
Injekciós kezelés – Sclerotherapia
A sclerotherapia a seprűvénák gyógyszeres, injekciós kezelése, melynek során egy vékony tűvel speciális, habosított anyagot fecskendezünk a tágult vénákba. A beadott gyógyszer az érfal kémiai károsítása révén enyhe gyulladásos reakciót okoz, ennek hatására a kezelt érszakaszon az vénafal összetapad, elzáródik, majd felszívódik. A kezelést követően az ér méretétől függően néhány hét szükséges a tágult érszakasz teljes eltűnéséhez. A tartós eredmény érdekében, a kezelést követően kompressziós harisnya használata szükséges, amely az vénafal összenyomásával biztosítja a teljes elzáródást.

Mivel egy alkalommal csak meghatározott mennyiségű gyógyszert adhatunk be, ezért nagyobb kiterjedésű elváltozás esetén több kezelésre lehet szükség.

A kezelést szükség esetén kombináljuk a legkisebb seprűvénák elzárására alkalmas Veinwave kezeléssel.

Mi is az a rádiófrekvenciás kezelés?
A visszérgyógyítás legújabb és leghatásosabb eszköze a Veinwave kezelés. Ez az egyetlen olyan kezelési módszer, amely nemcsak a lábakon, hanem a test bármely pontján, az arcon, nyakon, dekoltázson, illetve, a lábon és a lábfejen is képes a rosacea, tágult hajszálerek, haemangióma, teleangiektázia seprűvénák eltűntetésére.

A kezelés során egy speciális 0,075 mm vékony nikkel vagy arany tű segítségével 4 MHz frekvenciájú, nagy energiájú mikrohullámot vezetünk a kiválasztott érbe, amelyben ennek hatására thermocoaguláció jön létre, a kialakuló hő hatására az érfal és a benne lévő vér sejtes elemei feloldódnak, az ér azonnal elzáródik, miközben a környező szövetekre az eljárás semmiféle károsító hatással nincs. A kezelés közben enyhe, szúnyogcsípésszerű fájdalom tapasztalható. Érzéstelenítést nem igényel.

A rádiófrekvenciás kezelés rendkívül gyors és biztonságos. A kezelést követően 2-3 napig mérsékelt, átmeneti bőrpír alakul ki, majd ennek elhalványulását követően észlelhető a kezelt véna szakasz eltűnése.

Ez a kezelés egyedülálló lehetőséget nyújt az orr- illetve az arc területén kialakult értágulatok, megszüntetésére, amelyek más módszerrel eredményesen nem kezelhetők.

vissza


A Vénacentrum Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Vénacentrum Csapata